Tested – amely téged szolgál

Amíg a coaching egyfajta önismereti út, amely hozzájárul ahhoz, hogy elérd a céljaidat, addig a smink-, a szín és a stílustanácsadás abban segít, hogy megtanuld kihozni a legtöbbet a megjelenésedből. A egész-ség harmadik pillére a testen belül lezajló fizikai folyamatok kezelése. Ebben nyújt hatékony segítséget az úgy nevezett Bowen technika.

A Bowen technika eredete
A Bowen technika Thomas A. Bowen (1916-1982) saját fejlesztésű kezelési módszere, amellyel az évtizedek során több ezer embernek segített. A különféle fizikai fájdalmak csillapítását célzó technika azóta bejárta az egész világot, és néhány év óta végre Magyarországon is elérhető.

A Bowen technika és a kötőszövet
A Bowen technika kicsit olyan, mintha újraindítanád a szervezetedet, hogy egy frissebb, optimálisabb, egészségesebb üzemmódban működhessen tovább. A technika emellett a lélekre is jótékony hatással van, kisimultnak és energikusnak fogod érezni magad utána.

Testünk egyik legfontosabb és legösszetettebb szervrendszere a kötőszövet, vagyis a fascia, amely a legkiterjedtebb szövetünk. A kötőszövet mindent összeköt mindennel: körülveszi az izmokat, az inakat, szalagokat, ízületi tokokat, a belső szerveket és az agyhártyát is. Ideális esetben rugalmas, jól hidratált és olyan folyamatokban játszik kulcsszerepet, mint például a sérülések regenerációja, a testet érő erőhatások egyenletes eloszlatása, a testkontúr kialakítása vagy éppen a szervek és szövetek védelme.

Számos oka lehet annak, hogy a kötőszöveti rendszer zsugorodik, dehidratálttá válik vagy éppen begyullad, ám amikor ez megtörténik, az a testedben szinte mindenre kihat. Az pedig nem kérdés, hogy ami a fizikai közérzetet rontja, azt egy idő után a lélek is megérzi.

Mi történik a testedben a Bowen technika hatására?
A Bowen technikával elsősorban a kötőszöveti rendszerre hatunk. Speciális, hullámszerű rezgést idézünk elő a kötőszöveti folyadékokban, amely beindítja a fascia hidratálását. Ennek köszönhetően közvetve javul a kötőszövet és a központi idegrendszer közötti kapcsolat. Kicsit olyan, mintha “újrahuzaloznánk” a két szerv közötti kommunikációs csatornát.
Mindezek hatására a szövetek fellazulnak, több nyirokfolyadékot, vért, és ezáltal oxigént képesek magukba szívni, amelynek hatására felgyorsulnak a sejtszintű anyagcsere folyamatok. Beindul a test öngyógyító képessége, és megkezdődik a regeneráció.

A fenti, képalkotó rendszerekkel is ellenőrizhető folyamatok természetesen a szervezet hagyományos energetikai rendszerére is hatással vannak; a csakrák és meridiánok blokkjai oldódnak, és megindul az energiaáramlás. Az eredmény? Csökken a fájdalomérzet és javul a közérzet.

Milyen esetekben segíthet a Bowen technika?
A Bowen technika egészségmegőrzésre-, krónikus betegségekből és sérülésekből adódó fájdalmak enyhítésére éppúgy alkalmas, mint a jó közérzet helyreállítására. Természetesen régóta fennálló betegségek esetében a folyamatban lévő orvosi kezelés kiegészítéseként is rendkívül hatékony.

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a Bowen technika nem helyettesíti az orvosi kezeléseket, csupán egy kiegészítő, alternatív eljárás, amelynek hatékonyságát több ezer ember megtapasztalta már.

A Bowen technika:

  • javítja a közérzetet

  • oldja a feszültséget

  • segíti a relaxációt

  • hozzájárul a test belső egyensúlyának megteremtéséhez

  • felgyorsítja a műtét utáni regenerációt

  • gyorsítja a rehabilitációt, segít a felépülésben,

  • mozgásszervi panaszok esetén javítja a közérzetet, csökkenti a fájdalomérzetet

Tedd még hatékonyabbá a Bowen technikát!
A Bowen technika rendkívül hatékony, ugyanakkor önmagában nem nyújt végleges megoldást a panaszok ellen. A kötőszöveti rendszer zsugorodásának és sérülésének minden esetben van oka, gyakran akár több is. Ahhoz, hogy a Bowen technika hatását hosszú távon érezhesd, elengedhetetlen, hogy a megszüntesd a fasciát érő negatív hatásokat kiváltó okokat.Mi számít ilyen oknak? Például a stressz, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás vagy épp az elégtelen táplálkozás.

Tapasztalataim szerint érdemes lépésről lépésre haladni a változás felé vezető úton. A jó hír az, hogy a coachingnak  és a stílustanácsadásnak  köszönhetően a Tammy Műhelyében számos módon tudok segíteni Neked!